salam all,

lame betol takde entry baru dalam blog ni..maklum, sejak pindah ke sub lain (kompeni tmpt keje ade byk subsidiaries bwh dia n me kene transfer ke sub len)..memula tu sedih jugak sbb kene transfer, tapi macam best pulak, sbb aku ditransfer n job title pon bertukar..dari tech. writer kepada job title yg sgt aku nak sblm ni (sume keje kosong yang aku apply sume as Business Analyst)..ya!..title aku bertukar ke BA yu ollz..yang aku idam2kan..

so bermulanye keje as BA kt tmpat baru..di attach dengan projek..kene deal dgn client tuk amik requirement, berulang-alik opis ke tempat client..wat claim (hahaha, part ni paling syok!)..best! aku suke! walaupun agak mencabar sbb dari requirement yg kite dapat dari client tu, kite kene pandai digest tuk dapatkan maklumat yg kite perlukan..mane yg kite perlu ‘tepis’ dengan baek..huhuhu..siyes, walaupun penat, aku suke dgn keje skang ni..

tula dia, seboknye aku kan..smpai tak sempat nk tulih2 dalam blog ni..pengalaman spanjang peknen ni..huhuh..skang rase mcm nyesal pulak..dah la gambar aku dengan perut maju kedepan ni takde..last amik gambar, mase aku peknen 3 bulan..tu pon xnampak pon perut comel tu..pakai baju kurung kan..angle depan pulak tu..huhuh..maklum, aku laki bini memang bukan jenis suke amik gambar2 ni..nak pose tuk amik gambar pon ala2 sendu..segan wei!

n skang perutku ni dah berjaye maju ke depan dengan jayanya, usia baby dalam perut alhamdulillah masuk 37 weeks! baby pon dah membesar dalam perut ibu dia ni, sampai senak2 perut klu dia bergoyang2 dalam tu..

owh, kitorang dah pilih tempat untuk bersalin..insyaAllah kat PPUM, bukan kat specialist dia la tapi..tuk book bersalin kt ppum ni, kene bayar deposit rm500..klu pilih specialist, korang kene prepare duit rm3600 tuk bayar bile check-in nk bersalin nnt..erm, bagi aku tak kisah la bukan kt specialist pon, sebabnye kompleks kesihatan ibu n anak ppum tu bangunan baru..bilik pon 4 orang sebilik dengan 2 bilik air..ok la kan..at least bukan open ward..pengalaman dok kt hukm kat open ward, aku cume tak selesa bab tandas dia je..sbb ramai2 kan..kureng bersih sket la..

Last week adalah second checkup aku kt ppum, ade buat ultrasound, anggaran berat baby dalam 2.5 kg..ok la kan..xdela besar sangat..heee..n next checkup next week pulak..tak tau la kalu pasni checkup akan jadi seminggu sekali ke macam mane kan..

hmm, ppum kan dekat je dengan hosp pantai..asal lalu je hosp pantai, aku mesti sebut name dr. adilah..lame tak jumpe dia..heee, banyak jasa dia kat kitorg ni, dengan ilmu2 dia tu..kami doakan dr. adilah sntiase sukses n dimurahkan rezki ye doktor.

Pasal jantina, cube jugak nak intai2 dari 7 bulan lagi..tapi tak nampak..ke sebab kitorang lmbat g telek ke, tak tau la..ni bile baby dh besar dalam ni, lagila tak nampak..dalam ultrasound tu pon nampak baby kabur2 je..dalam report tu, sonographer tu buh vision status as poor..tak jelas la tu kan..huhu..takpela sayang, asalkan anak ibu n daddy ni sihat, cukup sifat pon dah sangat2 baek dah tuk ibu n daddy.

Borong barang baby, owh ni nak cite..memula excited nak g borong kt one baby world (obw) atas suggestion kawan..kitorang pon pergila kt OBW kt giant err, mane ek..setapak? ke keramat? lupe dah..masuk2 rupenye la ni je ke..takde barang sgt pon..baju2 baby mmg secoet sgt ye kat situ..ade pon brand ape ntah dari china..yang byk kat situ adalah breast pump dgn accessories dia..aku ni excited nk soping baju baby je sebenanya..so dgn kecewa kitorang pon g ke Manjaku kat area taman perumahan kami je (tula, berlagak kan..xmo g dulu tmpt yg paling dekat)..n guess what? heaven ok! baju2 baby sangat banyak (tapi tetap tak leh lawan sogo, gile la sogo tu..asik nk telan duit aku je klu gi situ)..rambang mate weh dok belek2 baju..tp sbb jantina baby pon taktau lagi, so pilihla baju yg kale2 selamat..kebanyakannya putih..ade putih kosong, putih corak2..coklat2 sket..gitu jela..10 pasang je baju baby yang dah dibeli..nnt bila anak ibu n daddy kuar, kite gi beli lagi ek..kesimpulannya, klu nak borong keperluan basic baby, Manjaku adalah tmpt yg ok sgt untuk pergi selain dari sogo (hehehe, sogo lagi)..

erm, penat perut la taip panjang2 ni..eh?

nnt2 free, aku update lg k..

Advertisements