harini dah 9dp5dt..dah nak sampai end of 2ww dah..huuu, takuutttt..actually doktor cantik de kate ari jumaat (esok!) dah bleh dah nak wat bhcg test tu..tapi aku rase cam tetap nak wat ari sabtu jugak, 10hb nov (luse!!), seperti yang doktor tulih lam form tuk amik test darah tu..sebabnya, kalu wat esok, encek somi keje..kang pas abih gi amik darah..aku sengsorang kat umah..aku takut tak boleh nak handle emosi bile dapat kol tentang result darah..

Ya Allah, serius aku rase takut sangat..positif ke..negatif ke..sepanjang 2ww ni memang ade macam2 rasa..betulla kate orang, bile dah wat ivf ni, kite akan rajin kaji lebih tiap ape yang kita rasa..kebanyakannya sebab kesan ubat yang kita amik kan..

owh aku dapat injection pregnyl 2 kali, sekali masa lepas OPU, sekali lagi lepas ET..dedua doktor cantek yang injekkan..memula doktor nak injekkan pubergen, tapi stok takde pulak kat phkl tu..tukarla dengan pregnyl. n aku tak sure pulak ape fungsi pregnyl tu..

pastu sehari selepas ET, doktor cantek pesan tuj injek sendiri suprefact..pon aku tak pasti pulak untuk ape..mebi ade berkait dengan lining uterine kot..

hmm, sepanjang 2ww ni, kekembongan dek angin mmg tak dapat nak elak..kadang2 tu tiap kali bangun buang air memalam, rase senak dek kembong tu..n semalam aku rasa paling teruk kembong..sampai aku terjaga dari tidur lebih kurang pukul 2 pagi..pastu dok tergolek kiri, tergolek kanan sambil mengaduh..encek somi gosok kaki aku je time tu..erm,cane ek nak explain rase dia..ntah mase bile aku tertidur balik..

n then stat dari isnin dengan selasa (6dp5dt dan 7dp5dt) aku dah mula rasa macam nak period..ala, ape ek name dia..menstrual cramp ek..rase cam memulas2 kat bhgn rahim tu..selalunya aku akan rasa macam tu sebelum cik p datang..huhuhu, sedih gile masa mula rase tu 😦

huuuhuhuhu..takutnya lahai..takut tak boleh nak terima keputusan kalu tak seperti yang kita dok harap..tapi tula, bak kata kawan aku..kitorang dah berusaha..sekarang ni tawakal jela..doa banyak2, itu jela yang kitorang boleh wat skang ni..

Advertisements