arini cepat je jumpe doktor cantik..katenya ade hal, nak kene balik Melaka..semalam lagi nurse ida kol suh datang sebelum kul 10.30..so dah agak dah arini punye memang kejap aje ni..arini g ngn encek somi..kul 9.15 baru kuar umah..jalan clear, so setengah jam je dah sampai hospital..

Klinik specialist arini memang lengang..pas jumpe doktor, dr. wat tvs(transvaginal ultrasound)..pastu dr. kate saiz folikel2 tak bape nak besar..alemak, adekah sbb ubat mase aku injek sndiri aritu tak abih sedut ke ni..then doktor tambah dos untuk gonal..tambah lagi 75IU (betol ke unit tu?)..jadi 150IU..pergo still sambung sampai abih..pastu arini ade ubat baru (hmm, bertambah la lubang kt spare tyre ku ni)..cetrotide name dia..tuk prevent telur2 kite dari menetas awal..yang ni kene injek malam, starting esok, S6. Ari isnin, 22hb ni kene jumpe doktor cantik balik..nak monitor saiz telo katenye..

So tadi aku kene tambah lagi 2 pen tuk gonal-f, sebab dos dah tambah kan..call kak fauziah nk tambah gonal lagi 2 pen..disebabkan doktor suh cucuk stat arini jugak gonal tu lagi 75IU (tuk cukupkan 150IU, pagi td dh injek 75IU)..aku g amik sendiri, nak drive ke tempat keja kak fauziah tu mmg tak le kan..malas nk ngadap jem sbb tgh2 bandar pastu sesat kalu, huu, satu hal pulak kan..then janji ngan kak fauziah nak jumpe kt sogo. Aku nek star aje ke sane, turun kat stesen Bandaraya.

Cabaran betul harini..tadi mase balik lam tren, ujan dah stat turun..pastu elok je sampai stesen sentul timur, ujan lebat gile..last2 aku redah je ujan..malas nk tercongok situ lame2..taklarat..

image

So, kos untuk arini,

Consultation + tvs = rm164

Cetrotide rm146 * 4 kotak =rm584

gonal-f = rm1040

*aku beli alcohol swab kat farmasi, senang byk terus = rm8.90 (tuk sekotak)

TOTAL rm1796.90

 

**ohoh, tadi terserempak dengan lisa surihani dengan yusry, diorang masuk ke klinik o&g, dr. wong..pehh, rase nk pegang pipi lisa, gebus sangat.

Advertisements