Tags

Cik P datang akhirnye arini. Pastu terus sms dr. adilah. Them dr. kate bleh terus amik injection sok.

Alemak! Dah start ke? Panik jugak memule tuh. Huu. Btol ke nk wat ibf dah ni. Mcm2 rase ade skang ni. Then aku pon kol kak fauziah, pesan ubat pergoveris 8 kotak dgn sekotak gonal. Kak fauziah jugak de tanye dr. ade bg jarum ke tak(tuk pergo). Kalu takde, bleh belikan sekali. Ade 2 jarum tuk pergo, satu besar satu kecik. Leceh sket sbenanye pergo ni, lam kotak tu ade 2, satu jenis air, lg satu jenis serbuk. Jarum besar tu memula cucuk dlm ubat air tu, sedut then cucuk pulak kat botol serbuk, masukkan balik air lam syringe tu, cabut then golek2 botol serbuk tu. Pastu baru sedut balik n cucuk kt perut kite dengan jarum kecik. Hiii, ngeri tak… Gonal f tu mcm yg kite biase bace lam blog2 lain, jarum dia halus je. Syringe gonal-f tu mcm pen.

Esok doctor cantik suh jumpe pepagi bawak ubat2 sume nnt dia ajarkan n then tulun injekkan sekali. Ubat tu kene bwk lam beg ais. Taktau nak carik kat mane, aku tanye kak fauziah. Dia kate ade beg tu tp kene byr deposit 100 kang dh abih dia bg balikla 100 tu.

Kos tuk arini;

Pergoveris sekotak rm290*8 =2320

Gonal-f rm550

Deposit beg ais rm100

Total rm2970 hu

image

Advertisements