Tags

, ,

30th May 2012 -hari RABU,

ape yg speselnye tarikh ni? haaa, ni nak habaq, 30 mei, cukuplah 4 taon kehidupan aku dan encek kedekku as husband and wife. Happy anniversary hubby!! ikutkan kami kenal dah lama, dari taon 2003 lagi..memule masuk u gitu..ahaha..gedik kan..heee..kawen lak taon 2008..sepanjang kenal then bercinta then kawen ni, banyak betol kenangan..manis ade, pahit ade, masin pon ade, kelat pon ade jugak..adatla kan..hmmm, sepanjang dah 4 tahun kawen ni, kitorang sempat la jugak beli rumah sendiri…baru 2 taon bayor utang kat bank..30 taon punye loan tu..ade lagi 28 taon lagi…dh tua, baru la abih bayor umah tu..huhuhu..

ehemm, nak wat ucapan jiwang leleh sket..

********************************************************************

Encek somi, terima kasih atas segalanya, pahit n manis, suka duka bersama sepanjang kite bersama ni. Honey sangat hargai semua tu..harap2 semoga marriage kite ni akan berkekalan sampai ujung nyawa..semoga hidup kite sentiasa bahagia, harmoni..dengan zuriat yang comel2 belaka, putih, idung mancung, bibir merah..wahh gitu….huhuh..so, bile nk blanje makan tmpt best ni? ehehhe (pssttt, seoul garden pon ok je bi, amik dinner punye ek..ade ketam ngn mutton)

leleh tak? ehehe..tak leleh sangat pon ayat tu..heee..

********************************************************************

owh, and arini aku ade interview kt wisma UOA II..pukul 2 petang..aku kurang suke sket kalau dapat interview awal pagi..rase mcm kelam kabut…dah la jalan slalu jem (kalau tak jem, bukan KL namenya kan) pastu nak cari bangunan mane satu lagi..isk..serabut2..kalu interview petang, pagi tu bleh rilek2 kt opis dulu, pastu bleh la gerak awal dari opis, kot2 sesat kan..haaa, nak kasi tip sikit ni..

selalunye sebelum gi mane2 interview,aku akan

1. study dulu jalan nak gi ke tempat interview tu..sume ujung jari je sekarang ni..google map la, mane lagi..siap ade traffic info lagi..hinsh..hinsh..

2. pastu google dulu, carik gambar bangunan tu macamane..sebabnye kalu tengah drive, takdenye sempat nk bace2 tulisan2 kat bangunan2 tu kan..melainkan gi interview kat kompeni besar2, mcm IBM ke HP ke AMD ke kan…dari jauh dah bleh nampak..heee..

3. n jangan lupe, penuhkan bateri tepon and simpan nombor HR person tu..kot2 la tersesat ke, boleh tepon orang HR kompeni tu kate kite lambat sket..kang diorang ingat kite tak berminat nak gi interview kompeni diorang pulak.

4. yang ni, macam biasala, study sket pasal kompeni yang kita nak g interview tu ngan post yang kite yang kite nak di interview tu..

hee, pastu tambahan macam biase, berdoa pada Allah, contoh macam ni “Ya Allah, kalau pekerjaan tu memberi kebaikan kepadaku, berikan lah kepadaku”.

********************************************************************

Interview aku kali ni kt kompeni n*****..kat wisma uoa II, damansara height..post Functional Analyst (FA). JD  (job desciption) FA ni lebih kurang dengan apa yang aku wat skarang.

Tempat ni dekat je dari opis, dalam 15 minit je, dah sampai..aku gerak dari kul 1240..kul 1 aku dah sampai sana, interview pukul 2..pe lagi, berkampung dulu dalam keta sementara tunggu nak pukul 2 tu..study balik resume, belek2 pe patut..touch up mekap sket..ahaha..

wisma uoa ii perut dah start nak kriuk2 dah time tu..lapa! then aku nampak ni!

subway

abis je interview, aku nak tapau sandwich subway ni la..nyum2!

Burp, alhamdulillah..kenyang! selamat sudah sandwich subway club masuk lam perut..heee (dah abih licin baru teringat nak amik gambar..heee )

daaaaa!!

Advertisements