Tags

, , ,

aku amik AL arini..semate2 sbb nk bawak cik putihku yang cantik g servis..dah lebih 30k dah ni..pas anta asben nek putra kt stesen gombak, aku trus g service centre kt tmn bolton..dekat je ngn umah aku..sblm tu aku dh siap bli air kotak Vico (Vico ni lagi sedap dari Milo, bagi tekak aku la kan) ngn bli bihun lauk kerang (ntah sejak bile aku suke lauk kerang)..standby bekal..sbb dah tau konpem lame punye..sampai je kt service centre, lam kul 10 pagi..staf situ pon gtau la range rege caj servis aku arini..+-rm650! erkk..tertelan air liur jap..rupenye cik putih dh kene wat full service..brake fluid, power steering fluid, n mcm2 lg dh kene tukar..yela, umo cik putih dh masuk 3 taon..mcm2 le kene tukar..isk2..berlubang la purse aku bulan ni..5 jam aku dok kt service centre tu..kul 3 baru siap sume..staf tu kate sbb wat alignment ngn balancing tayar tu wat lame sket..ok..pape jela..isk2..ni baru keta tempatan..cane la rege service tuk keta import mcm ford fiesta plak ek..hehhee (target tuk taon depan ni..lam wishlist…heee..insyaAllah)..alamat aku kene standby duit tiap bulan tuk service/maintenance..tu pon staf tu suh aku tukar dua2 tayar depan..katenye bunge tayar dh nipis..aku kate nnt dulu sbb aku nk tukar tayar kt tmpt lain..skali ngn tukar bulb tuk fog lamp belah kanan pon dh terbakar..hmm,aku leh nmpak duit aku bersayap2 terbang..huhuu

dah..dah..cukup dh selingan tuk topik kali ni..ok, ni topik psl makanan pulak ek..hee..hmm, kan aritu aku de cite pasal nk g berdatim ngn encek kedekku sayang tgk Avengers kan..siap ngn plan bagai kan..alkisahnye, tiket wayang tu kul 12.20 tghari..so kitorg gerak lam kul 11..sib bek jalan tak jem..smpai ou dh nk dekat kul 12..kitorg suke tgk wayang kt gsc, ou..dh penah try kt wangsa walk, tp rase x syok plak..mebi sbb dekat ngn umah kot..ahaha..datim pon jarang2 kan, so lagi suke klu g tmpt jauh2..encek kedek plan nk lunch pas abih tgk wayang..so xdela makan kelam kabut nk kejar mase smpai tercekik kan..aku ckp ok je..aku ni dok ingat2 popcorn garrett dh ni..bile nk g bli ni..huhuhu..encek kedek mcm leh bace pikiran aku, sbb dia ckp gini “cane nk beli popcorn mahal honey tu..tak smpat’..eh? aku tgk jam..baru pukul 12..muvi 12.20..nk kate kene amik ticket, dh ade selfprint ticket..sempat je ni..rupenye encek kedek ingt tiket tu kul 12..lawak apekah..dia yg bli tiket, dia bleh lupe plak..huhuh..patutla jalan laju semacam je..letih aku nk kejar dr blakang..

pastu kitorg pon carik la directory, nk tgk kt floor mane popcorn garrett tu..ok, kt Candylicious rupenye..so, ngn lajunye kitorg g carik popcorn tu..akhirnyeee…dpt gak merase chicago mix, popcorn garrett..kitorg bli saiz medium, rege rm21..xbyk beza ngn yg small punye..saiz beza byk tp rege beza lam 5 hengget je..ok..dh bli..aku sumbat masuk lam henbeg serbagune aku..ni kes seludup wat masuk lam wayang la ni..wahahah..aku x amik pon gmba popcorn tu sblm kejadian (sblm kitorg ngap)..chicago mix ni campuran popcorn caramel ngn popcorn cheese..yg cheese tu aku rase mcm jajan perisa cheese je..n cepat muak..caramel plak aku suke..pekat berkilat je caramel kt popcorn tu…sedap je ngunyah lam wayang..dh la gelap..xnmpk dh comot ke hape..hee..kuar wayang je baru pasan kt jari2 de kale2 kuning…byk btol cheese dia..

sempat amik gmbar plastik dia je..heee

garrett paper bag

garrett paper bag

ni paper bag luar dia.

garrett plastic bag

popcorn Garrett

ni plastik yg berisi popcorn kt dlm paper bag kt atas tu..tinggal sisa cheese corn je tuh..hee

garrett tissue

Garrett cute tissue

Ni tisu tuk lap2 tgn kite yg comot..heee..YES, LOVE IS MESSY!

kalu nk tgk cane rupe popcorn nye..klik sini la ek laling..

Muvi Avengers tu best, popcorn pon sedap..tapi terkilan la sket..sbb x smpat nk mkn chicken grill, kt Lanun Steakhouse kt Damansara Uptown 😦 ..  ntah bile la dpt mkn ni..

Dh abih cite psl popcorn,. ni psl kek plak..non-baked oreo cheesecake..tersebut la kisah aritu g borong barang dapur kt Carrefour, ternmpk la cream cheese ngn rega yg murah..5 hengget lebih..disebabkan murah, aku pon buh la lam troli seketul..kunun kot2 de mood nk wat kek ke kan..pastu aku terjumpe resepi cheesecake yg xpayah bakar gune oven..sonang yo nak bueknye..resepi mudah tu kt sini..xpayah gune gelatin bagai..gule halus, whipping cream, cream cheese, biskut oreo n butter..tu jek..mudah kan!..

1st time wat ni..ngn takde mixer..hee..lenguh tangan nk lembutkan cream cheese tu..n..hasilnye..siyes sgt sedap..cume aku wat termanis sket..yela..men buh je..xsukat2 pon..men agak2..tapi encek kedekku sayang plak kate dia suke manis2 gitu..heee..lagi lame kite buh lam peti kan..lagi sedap..kek tu punye jangke hayat 2 ari je..aku potong kecik2 kan..tiap kali bukak fridge, amik satu, ngap masuk mulut..pastu bukak fridge lagi..amik lagi..bile dh makan kek tu diknon2 sume, dijamin xbleh nk benti..mesti nk lagi dan lagi dan lagi..aku de amik gmbar..tp gmba x cantik la..gune henpon je pon..huhuhu..tapi siyes, berbaloi tuk kite try..heee..

oreo cheesecake

Sebelum masuk lam fridge

yumm..yummm!

oreo

maap ye..gmbar tak cantik..heee..ni untuk tukang buat rase dulu..wahaha..

Encek kedekku sayang dh request nk blueberyy cheesecake plak..heee.

Advertisements