Tags

, , , ,

aku ni mmg suke bace novel2..english ke malay ke..asal best..aku layankan aje..bleh isi mase2 lapang aku ni kan..selagi blum ade anak lagi ni..mmg aku cepat bosan klu ari cuti..encek kedekku sayang plak mmg hobby dia men xbox, takpon dia layan anime/manga kt laptop..takpon men game kt laptop..aku ni plak..dok ngadap tv jela..

pada suatu hari..eheheh..aku rase mcm nk membace balik..nk bli novel2…dulu2 tu sume aku bace novel either aku pinjam dr library ataupon pinjam kawan punye…ahaha..mcm kedekut plak bunyiknye kan..xdela..bukan ape..dulu2 time blaja, mane de duit..aku lg rela duit tu tuk bli mknn yg sedap2..ehee.

k, stat dr taon lepas aku bli novel2..buku pertama aku beli dr kedai buku secondhand kt The Mall (dekat pwtc tuh..skangmall tu dh tukar name ape ntah)..kedai buku tu kecik je..ade kt floor atas sekali..kt food court hang tuah..hee..murah2 la jugak buku2 situ..bleh dpt lam rm24-28..lebih kurang rege tu la..pastu aku ade jugak bli kt MPH..situ buku harge biase la kan..tp aku suke lepak kedai buku gitu lame2..rase aman je..owh..owh..pernah masuk kt MPH kt One Utama? besar gile! n sgt cosy! aku rase mcm nk berkampung je kt situ..rambang mata tgk buku byk2 gitu!!

N paling best bile aku dpt tau ade buku dijual online kt FB..mcm http://www.facebook.com/booksforcharity.nizida n

https://www.facebook.com/debookroomdbr

murah! n byk pilihan! n sesuai tuk online shopper mcm aku ni..hee

lebih kurang setaon, ni la collection aku stakat ni

my books collection

my books collection

**simpan resit2 buku/majalah yg korang beli..bleh masukkan lam borang income tax tuk pelepasan cukai…komik2 pon termasuk tau..rm1000 yek kite bleh spend tuk buku n dpt pelepasan cukai! mari2 borong!

heee..n aku baru je abih bace buku ni:the nosy neighbor

THE NOSY NEIGHBOR

Bagi aku, buku yang agak interesting..jalan cerita yang tak bosan..mengisahkan (rase cam poyo plak..ahahha) sorang lawyer pompuan yg sgt success, Lucy Baker..slalu menang je even bile dia jd defense lawyer tuk some bandits..n one day dia rase diri dia loser sbb dh tlg penyangak2 tu lepas dr hukuman n decide to quit. dia pindah kt suburb somewhere kt US..Lucy ni actually dh engaged with someone yang slalu de bisnes/projek luar yg besar n diorg dh nk kawen..one day, FBI agents jumpe ngn Lucy and bgtau yang fiance dia tu sebenarnye criminal yg paling dikehendaki..of cos la Lucy xpercaye kan..pastu lelame barula dia sedar…at the same time, anjing Lucy happen to ‘like’ anjing jiran sbelah yg dia xpernah jumpe pon, name Wylie..anjing2 diorg ni la wat Lucy n Wylie jadi rapat n then become a couple..ending dia?  bace sndiri la..heee..kang kate bagi spoil plak bagi sesape yg xbace lagi buku ni..

n sekarang aku tengah bace buku lain pulak, Garden Spells by Sarah Addison Allen..ade unsur magik2..baru page 4..heee..

***Encek kedekku sayang ade keje plak mlm ni..balik awal pagi..huhuhu..bosannye dok sorang2 😦